Program održavanja javne rasvjete i svjetlosne signalizacije

Održavanje postojeće mreže javne rasvjete, stubova, kablova, svjetiljki i mjernih mjesta, zatim zamjena postojećih svjetiljki sa led lampicama, te proširenje mreže u urbanim jezgrima i prometnim lokalnim ulicama, a ukidanje nelegalnih potrošača, čine dio osnovnih i programskih djelatnosti Društva za 2020. god.

Prema, usmeno prenjetim podacima u „Komunalno“ Podgorica, trenutno na području opštine Tuzi ima više od 3000 svijetiljki, sa 61 mjernim mjestom, od kojih njih oko 1000 ne koriste javnom interesu.

Društvo je preuzelo obavezu da javnu rasvjetu privodi javnoj upotrebi, te će se svaka zloupotreba, učinjena u prošlosti biti ukinuta, dok će eventualna nova priključenja, sankcionisati.

Prema pomenutom izvoru, godišnji račun za utrošenu energiju, je iznosio 161.757, 72 eura, dok za održavanja iste je potrošeno oko 20.000,00, tako da, za normalno funkcionisanje javne rasvjete, za 2020. godinu planiramo odvojiti iznos od oko 180.000.00 eura, koje će se pokriti, jednim dijelom od Budžeta osnivača, a jednim dijelom od sopstvenih prihoda.

Opština Tuzi nema svjetlosne signalizacije, niti javni video nadzor, tako da se u 2020. godini ne predvidjaju aktivnosti u tom pravcu.

Back to top button
Close